top of page
kogcenter zorginitatief logoEMAIL.png

Kog center is een leerwerkbedrijf en arbeidsmatige dagbesteding waar ontwikkeling in eigen talenten voorop staat.

 

Kog center biedt in eerste instantie begeleiding aan jongeren tussen de 14 en 18 jaar uit heel Zeeland,  die vastlopen in het onderwijs, hierdoor thuis komen te zitten of nog niet toe zijn aan een vervolgopleiding. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Belangrijk is om deze jongeren uit hun sociaal isolement te halen en in kleine stappen op zoek te gaan naar hun toekomstperspectief. Hierin staan hun talenten  en interesses in combinatie met structuur en een gezond ritme op de voorgrond.

In samenwerking met scholen en het RBL onderzoeken we of terugkeer naar het onderwijs mogelijk is, of dat de stap richting de arbeidsmarkt de juiste optie is.

 

KOG center biedt daarnaast begeleiding aan jong volwassenen die langer de tijd nodig hebben om hun talenten te ontwikkelen en/of een stuk zelfstandigheid te trainen. We werken daarbij aan concrete doelen en een plan voor de toekomst.

 

Als laatste biedt KOG center arbeidsmatige dagbesteding aan volwassenen en ouderen waarbij terugkeer naar de arbeidsmarkt niet meer mogelijk is, of waar in kleine stappen onderzocht wordt of hier nog mogelijkheden in zijn. Voor deze mensen is het belangrijk dat zij een bijdrage blijven leveren aan de maatschappij.

 

De kracht van KOG center is dat we een klein team zijn waardoor de lijntjes kort zijn, er geen vergadercultuur heerst en alle tijd naar onze doelgroep gaat. We denken in mogelijkheden, out of the box, waardoor er bijzondere projecten ontstaan, hierdoor ontwikkelt onze doelgroep zich vaak sneller dan verwacht en is ons doorstroompercentage hoog.

Om in aanmerking te komen voor KOG center is een indicatie nodig, deze kan via de gemeente aangevraagd worden, maar er zijn ook samenwerkingscontracten met verschillende scholen en organisaties.

 

Het belangrijkste is dat we met zijn allen KOG center tot een succes maken. Denk je dat jij of iemand uit je netwerk bij ons past, neem dan contact met ons op want ‘t Kom Oalemaele Goed!

 

KOG center werkt met verschillende methoden en hulpmiddelen:

- 8 fasenmodel

- cyclisch proces

- Ontwikkelingsgerichte methodiek

- Systeemgerichte methodiek

- Cliendo (clientsysteem)

- Multisignaal verwijsindex

 

Als team zijn wij geschoold in BHV en hebben we een aantal werknemers die SKJ geregistreerd zijn.

Aanbod zorginitiatief KOG

Autotechniek

In de autogarage leren de jongeren alles over autotechniek, schadeherstel, oldtimers en restauratie. 

Lassen 

In de werkplaats leren de jongeren voornamelijk constructiewerk, dit wordt ook weer bij de verschillende afdelingen ingezet. Leren op de lasapparaten: Mig/mag, elektrode, tig en autogeen. 

Houtbewerking 

In de werkplaats leren de jongeren producten van hout te maken. 

Werken met machines

De jongeren leren werken op de volgende machines: draaibank, freesbank, zetbank, zaagbank, kolomboor, lintzaag, cirkelzaag, bandenmachine, balanceermachine en hefbrug.

Werken in het weiland 

Op het weiland gaan de jongeren aan de slag met buitenwerk, het rijden op de trekker of op een kraanwagen, het verzorgen van de dieren 

Koken

Om de zelfstandigheid van de jongeren te trainen worden er iedere week kookactiviteiten gegeven. 

Plotter  

Jongeren leren stickers ontwerpen, kleding bedrukken en auto's bedrukken

ICT

Jongeren leren meer over website beheer 

Fotografie en Photoshop

Foto's maken en deze bewerken. 

Scootmobiel en rollators

Jongeren leren technisch werken met scootmobielen en rollators, Kog center heeft een winkel voor deze discipline. Jongeren leren met klant omgaan en gaan ook mee op klantbezoek. 

Behalen van certificaten en ondersteuning bij opleidingen. 

Bij KOG center is het mogelijk om certificaten te behalen of ondersteuning te krijgen bij het volgen van een opleiding

De certificaten die gehaald kunnen worden zijn:

- Lascertificaat en heftruckcertificaat

- Ondersteuning bij behalen van auto/brommer theorie en VCA

Eigen inbreng

Bijzonder aan KOG center is dat het team openstaat voor vernieuwing en eigen inbreng.  Als een jongere een andere interesse heeft dan bovenstaand dan kijken we naar de mogelijkheden om dit tot werkelijkheid te brengen.

Creatief

Bij KOG center hebben we een ruimte waar geschilderd en getekend kan worden.

Daarbij staan wij ook open voor eigen inbreng zoals hierboven aangegeven.

Om een goed beeld te krijgen van de activiteiten die wij aanbieden bezoek onze nieuwe website: https://www.activiteitenkogcenter.nl/ 

Deze website is zelf ontworpen door de jongeren binnen het KOG Center.

Het team van het zorginitiatief KOG

Trajectbegeleiders en werkbegeleiders

Ons team bestaat uit trajectbegeleiders, werkbegeleiders, vrijwilligers en fantastische stagiaires. Als team zijn wij geschoold in BHV en hebben we een aantal werknemers die SKJ geregistreerd zijn. We zijn een jong en informeel team waarbinnen iedereen een belangrijke rol vervult voor onze cliënten. Dit betreft zowel technisch als op gedragsmatig gebied.

bottom of page