Kog center is een leerwerkbedrijf en arbeidsmatige dagbesteding waar ontwikkeling in eigen talenten voorop staan.

 

Kog center biedt in eerste instantie begeleiding aan jongeren tussen de 14 en 18 jaar die vastlopen in het onderwijs, hierdoor thuis komen te zitten of nog niet toe zijn aan een vervolgopleiding. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Belangrijk is om deze jongeren uit hun sociaal isolement te halen en in kleine stappen op zoek te gaan naar hun toekomstperspectief. Hierin staan hun talenten  en interesses in combinatie met structuur en een gezond ritme op de voorgrond.

In samenwerking met scholen en het RBL onderzoeken we of terugkeer naar het onderwijs mogelijk is, of dat de stap richting de arbeidsmarkt de juiste optie is.

 

KOG center biedt daarnaast begeleiding aan jong volwassenen die langer de tijd nodig hebben om hun talenten te ontwikkelen en/of een stuk zelfstandigheid te trainen. We werken daarbij aan concrete doelen en een plan voor de toekomst.

 

Als laatste bied KOG center arbeidsmatige dagbesteding aan volwassenen en ouderen waarbij terugkeer naar de arbeidsmarkt niet meer mogelijk is, of waar in kleine stappen onderzocht wordt of hier nog mogelijkheden in zijn. Voor deze mensen is het belangrijk dat zij een bijdrage blijven leveren aan de maatschappij.

 

De kracht van KOG center is dat we een klein team zijn waardoor de lijntjes kort zijn, er geen vergadercultuur heerst en alle tijd naar onze doelgroep gaat. We denken in mogelijkheden, out of the box, waardoor er bijzondere projecten ontstaan, hierdoor ontwikkelt onze doelgroep zich vaak sneller dan verwacht en is ons doorstroompercentage hoog. Om in aanmerking te komen voor KOG center is een indicatie nodig, deze kan via de gemeente aangevraagd worden, maar er zijn ook samenwerkingscontracten met verschillende scholen en organisaties.

 

Het belangrijkste is dat we met zijn allen KOG center tot een succes maken. Denk je dat jij of iemand uit je netwerk bij ons past, neem dan contact met ons op want ‘t Kom Oalemaele Goed!

 

KOG center werkt met verschillende methoden en hulpmiddelen:

- 8 fasenmodel

- cyclisch proces

- Ontwikkelingsgerichte methodiek

- Systeemgerichte methodiek

- Cliendo (clientsysteem)

- Multisignaal verwijsindex

 

Als team zijn wij geschoold in BHV en hebben we een aantal werknemers die SKJ geregistreerd zijn.

Foto impressie activiteiten dagbesteding KOG Center

Aanbod dagbesteding

Autotechniek

In de autogarage leren de jongeren alles over autotechniek, schadeherstel, oldtimers en restauratie. 

Lassen 

In de werkplaats leren de jongeren voornamelijk constructiewerk, dit wordt ook weer bij de verschillende afdelingen ingezet. Leren op de lasapparaten: Mig/mag, elektrode, tig en autogeen. 

Houtbewerking 

In de werkplaats leren de jongeren producten van hout te maken. 

Werken met machines

De jongeren leren werken op de volgende machines: draaibank, freesbank, zetbank, zaagbank, kolomboor, lintzaag, cirkelzaag, bandenmachine, balanceermachine en hefbrug.

Werken in het weiland 

Op het weiland gaan de jongeren aan de slag met buitenwerk, het rijden op de trekker of op een kraanwagen, het verzorgen van de dieren 

Koken

Om de zelfstandigheid van de jongeren te trainen worden er iedere week kookactiviteiten gegeven. 

Plotter  

Jongeren leren stickers ontwerpen, kleding bedrukken en auto's bedrukken

ICT

Jongeren leren meer over website beheer 

Fotografie en Photoshop

Foto's maken en deze bewerken. 

Scootmobiel en rollators

Jongeren leren technisch werken met scootmobielen en rollators, Kog center heeft een winkel voor deze discipline. Jongeren leren met klant omgaan en gaan ook mee op klantbezoek. 

Behalen van certificaten en ondersteuning bij opleidingen. 

Bij KOG center is het mogelijk om certificaten te behalen of ondersteuning te krijgen bij het volgen van een opleiding

De certificaten die gehaald kunnen worden zijn:

- Lascertificaat en heftruckcertificaat

- Ondersteuning bij behalen van auto/brommer theorie en VCA

Eigen inbreng

Bijzonder aan KOG center is dat het team openstaat voor vernieuwing en eigen inbreng.  Als een jongere een andere interesse heeft dan bovenstaand dan kijken we naar de mogelijkheden om dit tot werkelijkheid te brengen.

Creatief

Bij KOG center hebben we een ruimte waar geschilderd en getekend kan worden.

Daarbij staan wij ook open voor eigen inbreng zoals hierboven aangegeven.

Het team van KOG Dagbesteding

Trajectbegeleiders en werkbegeleiders

Ons team bestaat uit trajectbegeleiders, werkbegeleiders, vrijwilligers en fantastische stagiaires! We zijn een jong en informeel team waarbinnen iedereen een belangrijke rol vervult voor onze jongens. Dit betreft zowel technisch als op gedragsmatig gebied.

Chris

Miriam

Annelies

Werkbegeleider

Trajectbegeleider

Senior pedagogisch medewerkster / SKJ geregistreerd

Chris zijn eerste werkervaringen waren in de Techniek en Industrie. Bij toeval raakte hij werkzaam in de zorg waar zijn passie ligt. ‘Nu ik alle kennis over techniek en zorg kan delen, voel ik me erg gewaardeerd door collega’s en clienten.’

Miriam is werkzaam als trajectbegeleider binnen het KOG Center en het hoofdaanspreekpunt van de dagbesteding. Ze heeft de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond en is creatief in denken en doen. Miriam denkt vanuit de kracht van de mens, ieder mens is uniek.  Het belangrijkste is dat we dit ontdekken en omzetten naar een plan voor de toekomst.

Annelies is door KOG aangetrokken om te werken aan het verder professionaliseren van de dagbesteding. Met haar ruime ervaring in de jeugdzorg en kennis van protocollen, richtlijnen,  meldcode e.d. zaken, zal ze KOG versterken vanuit de beleidsmatige kant.

Sabine

HBO-Pedagoog/SKJ geregistreerd

Sabine heeft de studie Pedagogiek afgerond.
Ze is de teamleider bij het KOG center. Ze wil graag  een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van cliënten. ‘Iedere werkdag heeft een andere uitdaging waar ik veel plezier uit haal. Iedere jongere heeft zijn eigen talenten en daar ga ik graag samen met hen naar op zoek.’

Noortje

Hbo-pedagoog I.O.

Noortje heeft voor de opleiding Pedagogiek gekozen, omdat ze geïnteresseerd is geraakt in het gedrag van jongeren, en dan vooral van jongeren die volop in ontwikkeling zijn. Ze kijkt er naar uit om ervaringen op te doen en kennis te delen. . ‘Ik wil iedereen de ruimte geven om te ontdekken wie hij is en wat hij kan.’

Meily Elena Lopez

Werkbegeleidster

Meily is werkbegeleidster op de werkvloer. Ze heeft veel ervaring in de techniek en met haar certificaten deelt ze haar kennis om de jongens  te laten ontdekken waar hun passie ligt. 'Met haar Cubaanse roots zorgt ze voor veel humor en enthousiasme '.

Menno

Maatschappelijke zorg I.O.

Menno is een sportieve jongen en vindt het leuk om hard te werken. Door middel van zijn positieve instelling hoopt hij ook bij te dragen aan een gezellige sfeer. Hij hoopt dat hij bij het KOG Center de jongeren kan motiveren en zijn energie kan door geven. Hij is van mening dat iedereen verschillende kwaliteiten heeft en wil deze graag bij iedereen naar boven halen.

Ditmar

Werkbegeleider

Ditmar heeft jarenlang in de techniek gewerkt in uiteenlopende functies. Omgaan met jongeren met diverse problematiek is als een tweede natuur voor hem. ‘Het geeft veel voldoening om techniek en zorg te combineren en zo bij te dragen aan de ontwikkeling van de jongeren.’

Kim

Maatschappelijke zorg I.O.

Kim vindt het interessant om met jongeren te werken. Op deze manier heb je een bijdrage aan de ontwikkeling van de jongens. Bij het KOG Center gaat ze haar kennis vanuit haar opleiding Maatschappelijke Zorg delen. ‘Ik hoop op een rustige en positieve manier de jongeren te kunnen motiveren. ' Alles valt op zijn plaats, zolang je maar geduld hebt.’